Πληροφορίες

Πώς Θα παραγγείλω;

Τηλεφωνικώς από Δευτέρα έως Σάββατο (09:00 – 15:00 και 18:00-21:00) στα:

Κιν Ελλάδας :(0030) .6989414877 κ (0030) 6980557720

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.olaforall.com όλο το 24ωρο.

Στέλνοντας E-mail στο olaforallservice@gmail.com όλο το 24ωρο.

Πως θα σταλούν τα προϊόντα μου;

Μέσα αποστολής:

Με την υπηρεσία Πόρτα-Πόρτα ή τα ΕΛ.ΤΑ.

Με πρακτορεία μεταφορών αν πρόκειται για ογκώδη προϊόντα.

Με εταιρίες Courier αν είναι εφικτό, αναλόγως των ειδών και της περιοχής σας.

Τρόποι αποστολής:

 Με δικό σας μέσο ή μεταφορέα.

Απλή αποστολή: Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 100,00 ευρώ. Αφορά υπηρεσία συστημένου δέματος ΕΛ.ΤΑ. ή μεταφορική εταιρεία, αναλόγως της σχέσης όγκου-βάρους των προϊόντων της παραγγελίας. Σε 3~6 εργάσιμες ημέρες από την αποστολή της θα μπορείτε να παραλάβετε από το κοντινότερο κέντρο παραλαβής του διακομιστή μας στη πόλη σας, για την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Πειραιά  καθώς σε όλες τις μεγάλες πόλεις παράδοση γίνεται στην οδό σας – επί του πεζοδρομίου.  Σε ειδικές περιπτώσεις δυσπρόσιτης ή σε κάποιες περιπτώσεις νησιώτικης περιοχής / ογκώδες αντικειμένου ίσως υπάρξει κάποια επιβάρυνση. Για όλες αυτές τις λεπτομέρειες σχετικά με τη παράδοση της συγκεκριμένης παραγγελίας θα ενημερωθείτε τηλεφωνικώς ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι συμφωνείτε πριν προχωρήσει αυτή σε στάδιο επεξεργασίας.

Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ: Για αγορές κάτω των 100,00€* το κόστος της αποστολής θα είναι 2,50€ έως 2 κιλά και κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται + 0,70€. Το δέμα παραδίδεται όπου εσείς επιλέξετε.

Ταχυδρομείο: Για αγορές κάτω των 100,00€*, το κόστος της αποστολής θα είναι 2,00€  έως 3 κιλά και κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται + 0,50€. Παραλαμβάνετε από το πλησιέστερο υποκατάστημα ταχυδρομείου της περιοχής σας.

Για διεθνής αλλα μεταφορές πατηστε στο λινκ: Δεματα_Εσωτερικου_Εξωτερικου1

Μεταφορική για ογκώδη προϊόντα: Για αγορές κάτω των 100,00€ το κόστος της αποστολής για Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο – Κορινθία – Αγ. Νικόλαος – Βοιωτία – Σέρρες – Κιλκίς – Χαλκιδική – Πέλλα – Ημαθία – Πάτρα – Ιωάννινα – Άρτα – Θεσπρωτία – Αιτωλοακαρνανία – Κεντρική Έυβοια – Πύργος – Κάρυστο – Τρίπολη – Καλαμάτα είναι 5,00€ έως 12,00€ παράδοση στην πόρτα του σπιτιού σας.Ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα είναι από 5,00€ έως 12,00€ την αποθήκη της μεταφορικής εταιρίας. Υπάρχει περίπτωση τα μεταφορικά έξοδα να έχουν μικρή απόκλιση.

Για οποιαδήποτε απορία/διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσα από την φόρμα επικοινωνίας είτε τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα βρείτε στην αρχική μας σελίδα.

Για τις αγορές 100,00€ και άνω, ο φορέας που αναλαμβάνει την αποστολή καθορίζεται αυστηρά και μόνο από το κατάστημα βάσει της περιοχής σας.

Σε περίπτωση που οι αγορές είναι κάτω από 100,00€ η αποστολή θα πραγματοποιηθεί με τον φορέα που επιλέγετε εσείς κατά την αγορά σας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι αδύνατη η αποστολή του αντικειμένου με τον φορέα που επιλέξατε και εφόσον είναι προς όφελός σας (είτε για οικονομικότερη αποστολή, είτε για μικρότερο χρονικό διάστημα παράδοσης), το κατάστημα έχει το δικαίωμα να αλλάξει τον τρόπο αποστολής,αφού έχετε ενημερωθεί. Σε περιπτώσεις που το κατάστημα αποφασίσει να αλλάξει τον φορέα αποστολής, προς όφελος σας και πάλι και το κόστος αποστολής είναι μεγαλύτερο του ποσού που συμφωνήθηκε μεταξύ πελάτη-καταστήματος κατά την αγορά, το κατάστημα έχει το δικαίωμα να αλλάξει τον τρόπο αποστολής χωρίς να ενημερωθείτε

Αποστολή με Προτεραιότητα Διαχείρισης: Υπηρεσία Ταχυμεταφορών ή μεταφορική εταιρία, αναλόγως της σχέσης όγκου-βάρους των προϊόντων της παραγγελίας. Υψηλή προτεραιότητα επεξεργασίας της παραγγελίας σας και παράδοση σε 1 με 3 εργάσιμες ημέρες από την αποστολή της. Παράδοση γίνεται στην οδό σας ή αν δεν είναι εφικτό παραλαβή από το κοντινότερο κέντρο παραλαβής του διακομιστή μας στη πόλη σας,για την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Πειραιά παράδοση γίνεται στην οδό σας – επί του πεζοδρομίου. Σε ειδικές περιπτώσεις δυσπρόσιτης ή σε κάποιες περιπτώσεις νησιώτικης περιοχής / ογκώδες αντικειμένου ίσως υπάρξει κάποια επιβάρυνση. Επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο έχετε δυνατότητα να επιλέξετε, εφόσον είναι εφικτό για τη περιοχή σας και τη παραγγελία σας, επιπλέον παροχές όπως χρονική δέσμευση παράδοσης, παράδοση Σάββατο κ.α. Για όλες αυτές τις λεπτομέρειες σχετικά με τη παράδοση της συγκεκριμένης παραγγελίας θα ενημερωθείτε τηλεφωνικώς ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι συμφωνείτε πριν προχωρήσει αυτή σε στάδιο επεξεργασίας.

Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο σε προϊόντα που στάλθηκαν με λάθος της εταιρείας. Αυτό γίνεται μέσα σε 14 ημέρες και εφόσον η συσκευασία των προϊόντων αυτών δεν έχει ανοιχτεί.

Σε περίπτωση που παραλάβατε προϊόντα που χτυπήθηκαν, έσπασαν ή είναι ελαττωματικά πρέπει αμέσως (το αργότερο την 2η μέρα από τη παραλαβή) να γίνει δήλωση από εσάς στον εκάστοτε μεταφορέα, που ευθύνεται για τη σωστή μεταφορά, αλλά και σε εμάς. Φυσικά αν συντρέχει ευθύνη μας τα ελαττωματικά προϊόντα θα αντικατασταθούν χωρίς καμία επιβάρυνση.

Τρόποι πληρωμής:

  1. Πληρωμή με την παραλαβή από τα πακτορεία των ΕΛΤΑ

Η παραγγελία σας θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 0,80€ εάν επιλέξετε τον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής μέσω ταχυδρομείου.

  1. Πληρωμή με την παραλαβή της παραγγελίας στο χώρο σας ή στην είσοδο του σπιτιού-πολυκατοικίας (μέθοδος αντικαταβολής με μεταφορική εταιρία και courier)
    Εξοφλείστε την παραγγελία σας με την παράδοση της, στο χώρο σας . Η μέθοδος αυτή επιβαρύνει το κόστος της παραγγελίας σας με 2,00€. Σε περιοχές που αναγράφεται ότι είναι διαθέσιμη η αντικαταβολή ή είναι μακριά από πρωτεύουσα νομών, παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας για εξακρίβωση δυνατότητας αντικαταβολής. Παρόλο που αναγράφεται η αντικαταβολή ως διαθέσιμη, θα πρέπει να επιβεβαιώνεται τηλεφωνικά κατόπιν συνεννόησης με το κατάστημα. Σε ειδικές περιπτώσεις που το κατάστημα θα καθορίσει, ίσως σας ζητηθεί κατάθεσης προκαταβολής πριν την αποστολή. Σε αντίστοιχη περίπτωση το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθεί με χρήση αντικαταβολής κατά την παράδοση στο χώρο σας.

Αντικαταβολή δεν διατίθεται αυστηρά στα ογκώδη προϊόντα που χρειάζονται μεταφορική στις περιοχές αποκακρυσμενες περιοχες.

  1. Πληρωμή μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Έπειτα από επικοινωνία μαζί μας, εξοφλήσετε την παραγγελία σας μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνεται εντός 7 ημερών από την ημέρα της παραγγελίας. Με το πέρας της εβδομάδας, η παραγγελία ακυρώνεται αυτόματα.
Προεξοφλήστε την παραγγελία σας στον παρακάτω λογαριασμό:

Raiffeisen bank (για όλη την Ευρώπη) IBAN: BG23RZBB91551008176045

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: olaforall servicis EOOD

Μετά την κατάθεση χρημάτων παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα λογιστηρίου στέλνοντας ένα email για να γνωστοποιήσετε ότι έγινε η κατάθεση olaforallservice@gmail.com.Σε κάθε περίπτωση το κόστος της εκάστοτε συναλλαγής (εφόσον υπάρχει) αφορά τον πελάτη και ουδεμία χρέωση αναλαμβάνει το κατάστημα.

Μέσω PayPal. (Σύντομα)

Πολιτική αλλαγών

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε απολύτως ικανοποιημένοι από τα προϊόντα μας. Τόσο ως προς την ποιότητά τους όσο και από τις πραγματικά ανταγωνιστικές μας τιμές. Γι’ αυτό μπορούμε να εγγυηθούμε αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της μερικής ή ολικής επιστροφής ή αλλαγής των προϊόντων.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τα προϊόντα που θα παραλάβετε, είτε γιατί στα πλαίσια του ανθρώπινου λάθους διαπιστώσετε κάποιο ελάττωμα, είτε γιατί αυτό που παραλάβατε δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή και στην φωτογραφία που είδατε, μπορείτε να μας το επιστρέψετε υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα το έχετε μεταχειριστεί (δεν το έχετε πλύνει και δεν το έχετε χρησιμοποιήσει).

1. Λάθος Σχέδιο/Χρώμα/Διάσταση. Στη περίπτωση που το προϊόν δεν ανταποκρίνεται εμφανισιακά στην φωτογραφία που είδατε στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε, εντός 14 ημερών, να το επιστρέψετε ή να μας ζητήσετε να σας το αλλάξουμε με αυτό που έχετε πραγματικά παραγγείλει. Σ’ αυτή την περίπτωση η αλλαγή, η μερική ή ολική επιστροφή γίνεται με το προϊόν πλήρως συσκευασμένο, όπως ακριβώς το παραλάβατε.
2. Ελαττωματικό Προϊόν. Μόλις παραλάβετε τα προϊόντα που παραγγείλετε και αφού βεβαιωθείτε ότι είναι το σχέδιο και το χρώμα που θέλατε παρακαλούμε να κάνετε το εξής:

* Αποσυσκευάστε το (προσπαθήστε, όσο γίνεται, να μην καταστρέψετε τη συσκευασία)
* Ελέγξτε το διεξοδικά για πιθανά ελαττώματα.
* Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει κάποιο ελάττωμα, ξαναδιπλώστε τα όσο καλύτερα μπορείτε και τοποθετήστε τα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην συσκευασία τους.
* Επικοινωνήστε μαζί μας εντός 14 ημερών για επιστροφή ή αλλαγή.

Και στις δύο περιπτώσεις επιστροφή σημαίνει ολόκληρο το προϊόν μαζί με την συσκευασία του και ακύρωση της συναλλαγής και αλλαγή σημαίνει επιστροφή ολόκληρου του προϊόντος μαζί με την συσκευασία του και αντικατάστασή του με προϊόντα ίσης ή μεγαλύτερης αξίας, με παραγγελία που θα γίνει είτε μέσα από το site, είτε τηλεφωνικά. Η μεταφορά του ελαττωματικού/λάθους προϊόντος από τον πελάτη στην εταιρία, είτε με σκοπό την ακύρωση της παραγγελίας είτε με σκοπό την αλλαγή του, γίνεται με όποιον τρόπο επιλέξει το κατάστημα (ταχυδρομείο, μεταφορική ή courier) και η χρέωση βαρύνει το κατάστημα.

Δεκτές δεν γίνονται οι αλλαγές που αναφέρονται σε προϊόντα που κατασκευάστηκαν κατόπιν παραγγελίας και αναφέρονται σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Δεκτές γίνονται οι επιστροφές στις παραπάνω κατηγορίες σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ή υπαναχώρησης και εφόσον δεν έχουν χρησιμοιποηθεί (για ευνόητους λόγους υγιεινής).

Υποχρεούστε να αποστείλετε το προϊόν στην άρτια κατάσταση στην οποία το παραλάβατε χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία του και επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις του προϊόντος. Επιπλέον, οφείλετε να συμπεριλάβετε την απόδειξη λιανικής πώλησης, ταυτόχρονα με την υποβολή δήλωσης υπαναχώρησης. Η επιστροφή θα γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν έγκρισης της εταιρείας.

Σε περίπτωση που για δικούς σας προσωπικούς λόγους δεν μείνατε ικανοποιημένοι με το προϊόν, θα πρέπει να επιλέξετε το φορέα που θα αναλάβει την επιστροφή του προϊόντος στο κατάστημά μας με δική σας χρέωση. Μόλις επιβεβαιωθεί πως το προϊόν βρίσκεται σε άρτια κατάσταση θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αλλαγή του προϊόντος με ό,τι εσείς επιλέξετε από το κατάστημά μας. Η χρέωση της δεύτερης αποστολής θα βαρύνει και πάλι τον πελάτη, εκτός και αν η διαφορά του ποσού ανέρχεται στα 100,00€ όπου σας προσφέρουμε δωρεάν αποστολή!

Όροι χρήσης – ασφάλειας
Σε περίπτωση που για δικούς σας προσωπικούς λόγους θέλετε να ακυρώσετε την παραγγελία προϊόντος που είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας μέσω του καταστήματος,η προκαταβολή χάνεται και δεν επιστρέφεται. Δεν γίνονται δεκτές οι αλλαγές στα προϊόντα που είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας.
To olaforall.com  αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαφυλάττει τα προσωπικά σας δεδομένα.
Η Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που ακολουθεί συμπεριλαμβάνει το είδος των πληροφοριών που συλλέγουμε κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα olaforall.com και περιγράφει τον τρόπο που αυτές χρησιμοποιούνται. Η πολιτική μας είναι να διατηρούμε απόρρητα τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε από την ιστοσελίδα μας  και να τα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για την βελτίωση της ιστοσελίδας και την εξυπηρέτησή σας. Δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία με κανέναν άλλον.
Συλλογή Προσωπικών Στοιχείων.
Τα Προσωπικά Στοιχεία που συλλέγουμε μπορούν να είναι το ονοματεπώνυμό σας, το e-mail σας, την διεύθυνση και το τηλέφωνό σας. Μπορούμε επίσης να συλλέγουμε στατιστικές πληροφορίες που αφορούν τις σελίδες του site που επισκεφτήκατε, την ώρα και την ημερομηνία της επίσκεψής σας. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας και την διαχείρισή της.
Χρήση Στοιχείων
Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που έχετε ζητήσει (παράδοση προϊόντων, ενημέρωση εκτέλεσης παραγγελίας, ενημέρωση για νέα προϊόντα/προσφορές κ.τ.λ)
Ασφάλεια συναλλαγών
Οι τρόποι πληρωμής διέπονται από τους αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας.
Η πληρωμή με αντικαταβολή θεωρείται εκτός Internet συναλλαγή.Η απόδειξη εκτυπώνεται σε λέβα.
Η πληρωμή με πιστωτική κάρτα διέπεται από αυστηρότατους όρους και για τα δύο μέρη (πωλητής – αγοραστής) και επιφέρει βαρύτατες κυρώσεις σε όποιο από τα δύο μέρη επιχειρήσει οποιαδήποτε μη επιτρεπτή συναλλαγή (χρήση πιστωτικής κάρτας από τον μη κάτοχο, χρήση πιστωτικής κάρτας που έχει δηλωθεί ως κλεμμένη, επιχείρηση χρέωσης πιστωτικής κάρτας χωρίς την έγκριση του κατόχου κ.τ.λ.) Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν)
Σημείωση: Η παραπάνω Δήλωση Απορρήτου και Ασφάλειας Προσωπικών Δεδομένων μπορεί να υποστεί αλλαγές από μέρους μας. Αυτές οι αλλαγές θα είναι εμφανείς στην ιστοσελίδα μας.

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε από την Φόρμα επικοινωνίας είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα που θα βρείτε στην αρχική σελίδα.